Zilver verkopen "bij mij in de buurt" en online - voor contant geld in 2023 (2023)

Er valt geld te verdienen met het doorverkopen van sterling zilveren sieraden, munten en tafelgerei, serviesgoed of zilveren bestek. Zilver wordt ook veel gebruikt in elektronica, vanwege zijn geleidbaarheid, en in farmaceutica, vanwege de natuurlijke eigenschappen van zilver als antibioticum.

Als u de markt wilt timen, is dit het beste moment om zilver te verkopen:

De zilverprijzen waren sterk in het voorjaar van 2023, omdat metalen aantrekkelijk worden voor investeerders, aangezien inflatie, bankfaillissementen en debatten over het schuldenplafond de aandelenmarkt in beroering brengen.

De afgelopen weken zijn de zilverprijzen gedaald en vervolgens gestegen, waarbij inflatie, werkgelegenheid en renteverwachtingen een rol speelden bij het beleggerssentiment.1.

Deskundigen voorspellen echter dat zilver in 2023 lichte winst zal boeken op de industriële vraag2.

Zilver verkopen "bij mij in de buurt" en online - voor contant geld in 2023 (1)

Wat is de beste manier om zilver te verkopen?

Online kopers van zilver maken het gemakkelijk om snel een offerte te krijgen voor uw 925 sterling zilveren sieraden, zilverschroot, zilverwerk, bestek of munten.

Top kopers van online zilver zijn:

 • CashforSilverUSA.com
 • JM Bullion
 • APMEX. com
 • MoneyMetals. com
 • Luriya. com

Een gerenommeerde plek om uw 925 sterling zilveren sieraden, zilveren ringen, zilverwerk, munten en zilverschroot te verkopen isCashforSilverVS; hun door een familie gerunde moederbedrijf heeft een A+ Better Business Bureau-rating. CashforSilverUSA betaalt binnen 24 uur en garandeert de hoogste prijs, of retourneert uw artikel zonder vragen, gratis. Geen minimum.

Hoeveel is zilver waard? Waarde van zilver vandaag - controleer de prijs van zilver:

Vanaf, was de inruilwaarde van zilver in de Verenigde Staten $per ons, of $pergram

Ondanks lagere prijzen gedurende het grootste deel van 2022, piekten de zilverprijzen in het laatste kwartaal en zullen naar verwachting in 2023 blijven stijgen, waarbij sommige experts voorspelleneen stijging van 18% dit jaar.

Zilver dat isgestempeldmet de markeringen 950, 925, 900, 800, Sterling of Coin bevatten allemaal grote hoeveelheden zilver en zullen het meeste waard zijn. Items gemarkeerd met Plate zijn het minst waard, omdat deze items niet puur zilver zijn en alleen een dunne laag zilver op hun buitenste laag hebben.

Een online juwelierskoper zoals CashforSilverUSA kan doorgaans een concurrerende prijs voor ons zilver bieden, omdat ze lagere overheadkosten hebben, een hoger volume hebben en spelen op een meer concurrerende markt (de wereld, via internet) dan een lokale juwelier of metaalkoper.

Deze video gaat dieper in op het waarderen van zilver:

Waarde van fijn of puur zilver vs. sterling zilver

Sterling zilver is een legering van 92,5% puur zilver en andere metalen (meestal koper of nikkel). Daarom is sterling zilver 92,5% waard van de spotprijs van fijn of puur zilver.

Waarde van verzilverd versus sterling zilver

Verzilveren heeft geen echte zilverwaarde, terwijl sterling zilver 92,5% van de spotprijs van puur zilver waard is.

Leer meer oververzilverd versus sterling zilver.

Waarde van zilver versus wit goud

Sterling zilverEnwit goudzijn beide legeringen van verschillende metalen:

 • Sterling zilver = 92,5% puur zilver + andere metalen (zoals koper of nikkel)
 • Wit goud = 58,3%-99% puur goud (varieert) + andere metalen (zoals zilver, nikkel, palladium of zink)

Witgoud wordt meestal ook geplateerd met een laag rhodium, waardoor het wit lijkt en krassen op het goud worden voorkomen.

Lees meer over het verschil tussensterling zilver versus wit goud.

Waarde van argentium zilver versus sterling zilver

Argentiumzilver is een nieuwere zilverlegering die in 1990 in Londen is ontwikkeld. Het is een mengsel van 93,5% puur zilver of 96% puur zilver gecombineerd met germanium. Daarom is het 93,5% of 96% van de spotprijs van zilver waard.

Sterling zilver daarentegen is gemaakt van 92,5% puur zilver en 7,5% van andere metalen zoals nikkel en koper. De waarde is 92,5% van de spotprijs van zilver.

Argentium-zilver wordt als duurzamer beschouwd, is brandbestendig en heeft een hoger smeltpunt dan sterling zilver. Het is ook zeven keer beter bestand tegen aanslag.

Zilver verkopen in 3 eenvoudige stappen

Net zoals jij zou kunnengoud verkopenofplatina, kunt u op een aantal manieren zilver verkopen. De meest gebruikelijke hiervan is om uw zilver naar een plaatselijk pandjeshuis, een zilverbeurs, een consignatiewinkel, een plaatselijke juwelier of via een online website te brengen.

1. Controleer de markeringen op uw zilver om de kwaliteit ervan te begrijpen.

Voordat u uw zilver aan iemand verkoopt, is het echter belangrijk dat u de huidige prijs voor het metaal begrijpt, zodat u niet wordt opgelicht. Doorgaans krijgt u nooit de exacte spotprijs (de koper moet tenslotte geld kunnen verdienen door het door te verkopen), maar u kunt rondkijken om de koper te vinden die bereid is u zoveel mogelijk te geven voor uw metaal.

Zilvermarkeringen, stempels of keurmerken genoemd, zijn kleine markeringen die in zilveren voorwerpen zijn achtergelaten door de zilversmid die het item heeft gemaakt. Ze zijn meestal wettelijk verplicht voor commercieel verkochte zilveren goederen. Deze markeringen geven aan hoeveel zilver er in het metaal zit (bijvoorbeeld 925 voor sterling zilver en 900 voor muntzilver). Soms kunnen de markeringen ook de regio of het land van herkomst aangeven.

In het kort is dit wat u moet weten over zilvermarkeringen:

 • Brittania-zilver (gestempeld 950): Brittania-zilver is een legering gemaakt van 95% zilver, wat eigenlijk meer is dan de vereiste voor sterling zilver, en kwalificeert als sterling, zelfs als Brittania-zilver iets zachter is dan sterling-stukken gemarkeerd met 925.
 • Sterling zilver (gemarkeerd met 925): Sterling is de standaard voor zilver en vereist dat het metaal ten minste 92,5% zilver is gemengd met koper (of een ander metaal) voor sterkte. Markeringen op deze stukken omvatten 925 of Sterling.
 • Muntzilver (gemarkeerd met 900): aangezien het slechts voor 90% uit zilver bestaat, kan deze legering van muntzilver niet worden aangeduid als sterling. Artikelen die van deze legering zijn gemaakt, kunnen de markeringen Coin en Standard bevatten.
 • Europees zilver (gemerkt 800): A.K.A. "Continentaal zilver", dit is een soort zilverlegering die markeringen kan hebben, waaronder 800, 825, 830 of 850, wat duidt op 80, 82,5, 83 en 85% zilvergehalte.
 • Verzilverd: Een verzilverde markering wordt soms verwerkt in het merkteken van een fabrikant en geeft aan dat het item is gemaakt door een basis te galvaniseren met een dunne laag zilver. Soms zijn items gemarkeerd met "Quadruple Plate", wat aangeeft dat er vier lagen zilver op het item zijn aangebracht over het basismetaal.

Meer informatie over zilvermarkeringen. Houd er rekening mee dat zilverkopers doorgaans alleen 925 sterling zilver kopen, geen vergulde zilveren items. Hieronder meer hierover.

2. Controleer de zilverprijs van Kitco.

De beurzen van Kitco bieden een algemeen aanvaarde spotprijs op de markt voor edele metalen, waaronderzilver prijzen.

3. Zoek een gerenommeerde koper.

CashforSilverUSA is een gerenommeerde koper en onze eerste keuze. Dit is waarom we aanbevelen om deze online zilverkoper te gebruiken:

 • A+ BBB beoordeeld
 • Betaal binnen 24 uur — via Paypal, cheque thuis afdrukken, directe storting, persoonlijke cheque via Fedex of First Class USPS of Virtual Visa-creditcard
 • Traceerbare, gratis FedEx- of USPS-verzending
 • In bedrijf sinds 2005
 • Verzekering tot $ 100.000
 • Geen minimum gewicht of waarde
 • Koopt ook diamanten, goud, munten, bestek, fijne horloges

Hoeveel krijg je voor de verkoop van zilver?

Hoeveel u krijgt voor het verkopen van uw zilver, hangt af van de kwaliteit van uw zilver (sterling of verguld), of uw item een ​​hogere prijs vraagt ​​of wordt verkocht voor smeltwaarde, de prijs van zilver op de dag dat u verkoopt en het bod waarmee u akkoord gaat.

Zilver bestek

U kunt uw zilveren bestek verkopen door het naar een pandjeshuis, een zilverbeurs of een online koper te brengen. Elk van deze kopers betaalt u op basis van de zuiverheid en het gewicht van het zilver dat u inwisselt; hoe puurder en zwaarder je spullen, hoe meer je terugkrijgt.

Meer informatie over het verkopen van sterling zilveren bestek, waar we het gangbare tarief voor verschillende zilvermerken schetsen, en hoeveel u kunt ophalen voor een volledige, 32-delige set sterling zilver bij het smelten - wat ongeveer $ 800 tot $ 1.500 zal zijn.

Zilver bestek is meestal 90% sterling zilver, hoewel dat percentage aanzienlijk kan variëren. Verzilverd bestek bevat veel minder zilver heeft een zeer lage inruilwaarde - precies wat u voor het stuk zou kunnen krijgen bij een kringloop-, consignatie- of antiekwinkel.

Nogmaals, het is vermeldenswaard dat antieke of verzamelobjecten meer waarde kunnen hebben vanwege hun vakmanschap of geschiedenis. Eentaxateurof antiekwinkel kan u misschien advies geven over deze waarde en kan de items zelfs van u kopen.

Zilver edelmetaal

Ongemunt zilver is meestal 99,9% puur zilver.

Vanaf, was de inruilwaarde van zilver in de Verenigde Staten $per ons, of $pergram

Een 10 onszilveren staafgaat voor ongeveer $ 230 (prijzen van juli 2023).

Ongemunt zilver kan op dezelfde plaatsen worden verkocht als zilveren sieraden, bestek of munten. Pandjeshuizen, zilverbeurzen en online zilverkopers zoals CashforSilverUSA geven u contant geld voor uw ongemunt zilver.

CashforSilverVSheeft onlangs $ 4.290 betaald voor deze fijne zilverstaven:

Zilver verkopen "bij mij in de buurt" en online - voor contant geld in 2023 (2)

Verkoop zilveren munten

Zilveren munten kunnen ook worden verkocht aan pandjeshuizen, zilverbeurzen en online zilverkopers, die u allemaal contant geld geven in ruil voor uw munten (op basis van het gewicht van de munt) en ze vervolgens omsmelten.

De meeste zilveren munten bevatten 90% zilver.Lees meer over het verkopen van uw zilveren munten.

CashforSilverUSA betaalde onlangs $300 voor deze zilveren American Eagles:

Zilver verkopen "bij mij in de buurt" en online - voor contant geld in 2023 (3)

Deze collectie Kennedy zilveren munten van een halve dollar verkocht aan CashforSilverUSA voor $ 1.956:

Zilver verkopen "bij mij in de buurt" en online - voor contant geld in 2023 (4)

925 sterling zilver

Sterling zilver bestaat voor 92,5% uit zilver, de overige 7,5% is afkomstig van een ander metaal of andere metalen. Met dit in gedachten, zouden vrijwel alle locaties die puur zilver kopen ook geïnteresseerd zijn in de aankoop van uw sterling zilver. Dit bevatpandjeshuizen, metaalbeurzen en online zilverkopers zoals onze aanbevolen keuze,CashforSilverVS.

Zilveren juwelen

Als uw zilveren sieraden in massa worden geproduceerd of gewoon geen waarde hebben buiten het zilver dat erin zit, dan wilt u een zilveren koper vinden. Hoewel u naar een pandjeshuis of metaalbeurs kunt gaan, bieden online kopers van zilver meestal de beste prijzen. Onze aanbeveling is CashforSilverUSA, dat regelmatig beter biedt dan de concurrentie en snel betaalt.

Aan wie u uw zilveren sieraden verkoopt, hangt af van een aantal factoren. Als de sieraden van een beroemde ontwerper zijn, antiek zijn of echt uniek zijn, dan kan het waardevol zijn als verzamelobject. In deze gevallen kan een juwelier of antiquair u helpen de waarde van uw artikel te begrijpen en is hij misschien zelfs bereid om het rechtstreeks van u te kopen.

Antiek zilver

Antiek zilver kan worden gewaardeerd op basis van het gehalte aan schrootzilver, hoewel het meer waard kan zijn, afhankelijk van het vakmanschap, de maker, de geschiedenis en de zeldzaamheid. U kunt antieke zilveren voorwerpen naar een antiquair of winkel brengen om te bepalen wat ze waard kunnen zijn.

Bekijk onze gids voor het verkopen van antiekzilveren bestek.

Wat is de beste manier om antiek zilver te verkopen?

Afhankelijk van wat u probeert te verkopen, is een antiquair of juwelier die handelt in antieke sieraden wellicht de beste optie om antiek zilver te verkopen.

Als je eenmaal de waarde hebt bepaald van wat je hebt, kun je ook online verkopen via ebay of een online consignatiewinkel. Het is belangrijk om rond te shoppen om de hoogste prijs voor uw antiek zilver te krijgen.

Waar vind ik kopers van antiek zilver bij mij in de buurt?

U kunt Google "kopers van antiek zilver bij mij in de buurt" gebruiken om lokale pandjeshuizen, antiekwinkels of dealers en juweliers te vinden die handelen in antieke sieraden.

Zilver verkopen "bij mij in de buurt" en online - voor contant geld in 2023 (5)

Waar antiek zilver verkopen?

De beste plek om antiek zilver te verkopen is meestal een antiquair die de waarde begrijpt van wat je hebt. U kunt ook antiek zilver verkopen aan een pandjeshuis, een antiekjuwelier of via een online consignatiewinkel.

Als je je afvraagt ​​waar je antiek zilverwerk bij mij in de buurt kunt verkopen, bekijk dan ons bericht opkopers van zilverwerk.

Wat is het beste gehalte zilver?

Fijn zilver is 99,9% puur en is de zuiverste kwaliteit zilver.

Is Argentium zilver echt zilver?

Ja. Argentiumzilver is een legering van 93,5% of 96% puur zilver gecombineerd met andere metalen zoals germanium.

Is sterling zilver echt zilver?

Ja, sterling zilver is echt zilver. Sterling zilver is een legering van 92,5% puur zilver gecombineerd met andere metalen zoals nikkel en koper.

Veelgestelde vragen over de waarde van zilver

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen over zilver die u kunnen helpen beter te begrijpen of u uw zilver kunt en moet verkopen.

Voor hoeveel wordt zilver verkocht? Wat is de smeltwaarde van zilver?

Net als bij platina en andere edelmetalen kan de prijs van zilver sterk fluctueren. Dit komt door het feit dat zilver twee primaire toepassingen heeft: zowel als waardeopslagmiddel als als industrieel handelsartikel. Hoewel zilver vaak wordt verhandeld in overeenstemming met goud, kan de smeltwaarde van zilver gevoelig zijn voor de industriële vraag, stijgend in tijden van economische voorspoed en dalend wanneer de consumentenvraag daalt.

Welk zilver is geld waard?

Al het zilver is geld waard, maar dat betekent niet dat je veel geld krijgt voor een zilveren voorwerp. Hoe zuiverder je zilver, hoe meer je ervoor krijgt. De markeringen waarmee uw zilver is gestempeld, vertellen u hoeveel zilver het bevat.

Het meest waardevolle zilver wordt gestempeld met een van de volgende markeringen:

 • 950: 95% zilver
 • 925: 92,5% zilver
 • Sterling: 92,5% zilver
 • 900: 90% zilver
 • MUNTEN: 90% zilver
 • 800: 80% zilver

Verzilverde items daarentegen bevatten niet veel zilver en hebben slechts een dunne laag metaal bovenop. Deze items zijn gewoonlijk gemarkeerd met het stempel "PLATE" en zijn niet veel geld waard.

Hoeveel is ongemunt zilver waard?

Ongemunt zilver is zilver in de vorm van munten, staven, staven of rondes. Net als al het andere zilver wordt de waarde of prijs bepaald door het gewicht en de zuiverheid.

Hoeveel is zilver waard per gram?

Vanaf, was de inruilwaarde van zilver in de Verenigde Staten $per ons, of $pergram

Hoeveel is zilver waard per ounce?

De zilverprijs schommelde deze maand op recordhoogtes. Vanaf, was de inruilwaarde van zilver in de Verenigde Staten $per ounce, of $pergram

Hoeveel gram zit er in een ounce zilver?

Zilver wordt meestal gemeten in iets dat een troy ounce wordt genoemd, wat iets zwaarder is dan een standaard ounce (imperial ounce) die wordt gebruikt om een ​​stof te meten. Dit betekent dat er 31,10 gram zilver in een troy ounce zit, vergeleken met 28,35 gram zilver in een imperial ounce.

Veelgestelde vragen over zilver verkopen

Kun je geld verdienen door zilver te verkopen?

Ongeacht de prijs van zilver, u zult bijna gegarandeerd altijd een koper kunnen vinden die geïnteresseerd is om u contant geld voor uw metaal te geven. Dit betekent dat u inderdaad altijd geld kunt verdienen door uw zilver te verkopen - hoewel de werkelijke winst afhangt van hoeveel u voor uw zilver heeft betaald en wat de huidige marktprijs is.

Waar kan ik het meeste geld voor zilver krijgen?

CashforSilverUSA.comis onze eerste keuze als u het meeste geld voor zilver wilt krijgen, omdat ze een hoogste prijsgarantie bieden.

Als u echter antiek zilver heeft dat mogelijk geld waard is op basis van het vakmanschap en de geschiedenis, kunt u het beter verkopen aan een antiquair of antiekjuwelier.

Wanneer moet ik mijn zilver verkopen?

Bij het kiezen wanneer u uw zilver wilt verkopen, is timing alles.

Zilverprijzen stijgen wanneer er een grotere vraag naar het metaal is, ofwel omdat investeerders riskantere investeringen (zoals aandelen) ontvluchten en op zoek zijn naar veiligere investeringen, ofwel omdat consumenten meer artikelen kopen waarvoor zilveren componenten nodig zijn. Aan de andere kant dalen de zilverprijzen doorgaans wanneer investeerders op zoek zijn naar groei, of wanneer consumenten minder items van zilver kopen.

Om het meeste geld voor uw zilver te krijgen, moet u het verkopen wanneer de vraag en de prijzen het hoogst zijn.

Dat gezegd hebbende, als je zilveren sieraden of bestek hebt dat je niet gebruikt of niet leuk vindt, is het beter om het nu voor contant geld te verkopen dan die items die je lades volstoppen. Geld dat nu in de hand is, kan worden gebruikt om rekeningen te betalen, te investeren of anderszins te genieten.

Hoe kan ik mijn zilver verkopen?

Zilver kan worden verkocht aan een pandjeshuis of juwelier bij u in de buurt, een plaatselijke goud- of zilverbeurs of metaalrecycler, of een online koper van juwelen of metalen van goede kwaliteit.We raden CashforSilverUSA aan.

Ontvang nu een aanbieding voor uw zilver van CashforSilverUSA >>

Kort gezegd: is het een goed moment om zilver te verkopen in 2023?

Zowel de zilver- als de goudprijs zijn sinds mei gedaald dankzij de stijgende inflatie die obligaties en schatkistpapier aantrekkelijker maakt om te beleggen.

Er wordt voorspeld dat zilver in 2023 de hoogste niveaus in 9 jaar zal bereiken, deels als gevolg van stijgende inflatie.

Bronnen

 1. "Goud klaar voor beste week in 3 maanden op Fed-pauzeweddenschappen", door ByAshitha Shivaprasad, Reuters, 14 juli 2023, https://www.reuters.com/markets/commodities/gold-prices-set-best-week-since-april-weaker-dollar-2023-07-14/
 2. "Goudprijzen blijven de rest van 2023 op neutraal terrein, zilver om iets hogere prijzen te zien - BMO Capital Markets", 04 juli 2023. Kitco News. https://www.kitco.com/news/2023-07-04/Gold-prices-to-remain-in-neutral-territory-for-the-rest-of-2023-silver-to-see-slightly-higher-prices-BMO-Capital-Markets.html

Wat is de beste manier om contant geld voor zilver te krijgen?

Online kopers van zilver maken het gemakkelijk om snel een offerte te krijgen voor uw 925 sterling zilveren sieraden, schroot, zilverwerk, bestek of munten.

Hoeveel is zilver waard?

Vanaf 17 juli 2023 was de wederverkoopwaarde van zilver in de Verenigde Staten $ 24,77 per ounce, of $ 0,87 per gram.

Welk zilver is geld waard?

Al het zilver is geld waard, maar dat betekent niet dat je veel geld krijgt voor een zilveren voorwerp. Hoe zuiverder je zilver, hoe meer je ervoor krijgt.

Kun je geld verdienen door zilver te verkopen?

Ongeacht de prijs van zilver, u zult bijna gegarandeerd altijd een koper kunnen vinden die geïnteresseerd is om u contant geld voor uw metaal te geven. Dit betekent dat u inderdaad altijd geld kunt verdienen door uw zilver te verkopen - hoewel de werkelijke winst afhangt van hoeveel u voor uw zilver heeft betaald en wat de huidige marktprijs is.

Hoe kan ik mijn zilver verkopen?

Zilver kan worden verkocht aan een pandjeshuis of juwelier bij u in de buurt, een plaatselijke goud- of zilverbeurs of metaalrecycler, of een online koper van juwelen of metalen van goede kwaliteit.

Wat is het beste gehalte zilver?

Fijn zilver is 99,9% puur en is de zuiverste kwaliteit zilver.

Is Argentium zilver echt zilver?

Ja. Argentiumzilver is een legering van 93,5% of 96% puur zilver gecombineerd met andere metalen zoals germanium.

Is sterling zilver echt zilver?

Ja. sterling zilver is een legering van 92,5% puur zilver gecombineerd met andere metalen zoals nikkel en koper.

Zilveren Rekenmachine

$Bezig met laden/oz

De zilverprijs in Londen van vandaag

Laatste zilverprijs

Hoeveel zilver heb je?

Uw geschatte waarde:

$Bezig met laden

Verkoop nu!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated: 20/06/2023

Views: 5287

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.