Hoeveel is sterling zilveren bestek (zilverwerk) waard? | edelmetaalinfo.com (2023)

Inhoudsopgave

Laatst bijgewerkt op 14 september 2022 om 13:51 uur

*Dit bericht kan gelieerde links bevatten. Als Amazon Associate verdienen we met in aanmerking komende aankopen.

Elk jaar met Thanksgiving en Kerstmis ging je allemaal naar het huis van je oma om het te vieren. Ze zou een tafel vol heerlijk eten en de mooiste cadeaus hebben. Elk jaar was op weg naar oma's huis het hoogtepunt.

Als kind at je van papieren borden en had je daar geen probleem mee. Naarmate je ouder werd, merkte je dat de volwassenen allemaal van mooie borden aten en ander bestek hadden dan jij. Uiteindelijk werd je brutaal genoeg om te vragen waarom het verschil in borden en bestek.

Oma vertelde vervolgens waar het bestek en de borden vandaan kwamen, waarom ze speciaal zijn en hoe ze ooit van jou zouden kunnen zijn.

Het jaar kwam eindelijk dat je aan de volwassen tafel kon zitten en genieten van deze mooie borden en bestek die de volwassenen hebben gebruikt. De borden bevatten nog steeds dezelfde hoeveelheid voedsel en het bestek werkte hetzelfde als elk ander bestek, maar het was het gevoel dat het eten van die maaltijd veel beter maakte.

Nu oma's zilverwerk van jou is, moet je beslissen of je de traditie van Thanksgiving en Kerstmis bij jou thuis in stand wilt houden met de mooie borden en bestek. Nieuwsgierigheid krijgt op een dag het beste van je, en je wilt weten hoeveel oma's zilverwerk echt waard is.

Je zou er nooit aan denken om het te verkopen, maar hoeveel is haar sterling zilveren bestek waard?

Sterling zilveren zilverwerk kan ergens tussen $ 800 en $ 1.200 worden verkocht voor een set van 32 stuks. Hoe beter het sterling zilverwerk bewaard is gebleven, hoe hoger de prijs. Als je een set hebt gekregen voor je huwelijksreis en deze nooit hebt gebruikt, is dit misschien het moment om het uit te breken... en te verkopen.

Het meeste zilverwerk is niet gemaakt van echt zilver, maar als de set die je hebt dat wel is, kan het een aardige cent waard zijn. Als je je zilverwerk dat gemaakt is van echt zilver niet vaak gebruikt of als het geen betekenis voor je heeft (zoals een familiestuk zijn), dan kun je verkopen en een behoorlijk behoorlijk bedrag verdienen.

Als u de gangbare prijs wilt zien van zilverwerk dat is gemaakt van echt zilver, kijk dan eensKlik hier.

Hoeveel is sterling zilveren bestek (zilverwerk) waard? | edelmetaalinfo.com (1)

Hoe kunt u zien of uw zilverwerk echt sterling zilver is?

Als je voor het eerst voor jezelf begint, gaat samenwonen of gaat trouwen, is keukengerei een van de eerste dingen die je nodig hebt. Je kunt een paar weken zonder bank leven of totdat je het beu bent om op de grond te zitten. Je kunt ook een tijdje op een bed zonder bedframe slapen.

Maar tenzij u van plan bent om elke avond afhaalmaaltijden te eten, heeft u keukengerei nodig. Met een paar potten en pannen kun je rondkomen, maar je hebt iets nodig om je eten mee te eten. Je hebt borden nodig om het eten op te zetten en bestek om het mee op te eten.

Als je op zoek bent naar zilverwerk, maak je je meestal niet al te veel zorgen over waar het van gemaakt is. Je bent meer bezorgd dat het er mooi uitziet en bij de gerechten past. Wat voor ontwerp staat er op het bestek? Vind je het leuk hoe ze in je hand voelen? Hoewel ze er misschien mooi uitzien, zijn ze praktisch: te groot of te klein?

Vaak helpen vrienden en familie mee als je een nieuwe woning krijgt en kopen ze wat spullen voor je. Een veelvoorkomend geschenk is een bestekset. Misschien krijg je zelfs een set zilverwerk dat eruitziet alsof het al een tijdje bestaat en erg versleten is.

Als u een set generatiezilverwerk ontvangt, hoe weet u dan of u alleen goedkoop overgeleverd zilverwerk of echt zilverwerk van echt zilver krijgt?

Sterling zilveren zilverwerkstukken zijn meestal gemarkeerd met of ze al dan niet sterling zilver zijn. U kunt uw zilverwerk controleren en zien of er op de achterkant "sterling" of "ster" op staat. Dit betekent dat uw bestekset sterling zilver is.

Het zilverwerk dat sterling zilver is, kan ook het nummer 925 bevatten, wat betekent dat het sterling zilver is.

Sterling zilver moet ten minste 92,5% zilver bevatten om te worden geclassificeerd als sterling zilver. Als je het woord munt ziet, betekent dit dat je zilverwerk is gemaakt door munten te smelten. Op bijna al het zilverwerk staat op de achterkant aangegeven van welk materiaal het is gemaakt.

Als je zilverwerk geen merktekens heeft, wil dat nog niet zeggen dat het niet van zilver is, aangezien sommige oudere zilverwerk helemaal niet gemerkt was. De enige manier om het zeker te weten, is door thuis een zilveren testkit (zoalsdeze) of breng het naar een juwelier en laat het bestek testen.

Hoeveel is sterling zilveren bestek (zilverwerk) waard? | edelmetaalinfo.com (2)

Hoe verkoop je antiek zilverwerk?

Antiek zilver is een echt kunstwerk. Sterling zilveren bestek is gemaakt voor meer dan alleen het doel van eten. De ingewikkelde ontwerpen die door het hele zilver heen zitten, zijn meer voor de show dan voor de functionaliteit om ervan te eten.

Het is gebruikelijk om antiek zilverwerk te vinden in huizen die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Meestal breek je het fijne bestek en de schalen uit voor speciale gelegenheden.

Hoe bepaal je of je antiek zilverwerk wilt verkopen of behouden?

Als je goede herinneringen aan je jeugd hebt die aan het zilver zijn gehecht, is het misschien niet het beste om het te verkopen. Hoewel het misschien ruimte in beslag neemt en je het alleen bij speciale gelegenheden gebruikt, maakt het de speciale gelegenheden net iets specialer. Als de set die je hebt gekocht is in een kringloopwinkel en er zit geen sentimentele waarde achter, ga je gang en verkoop hem.

Je moet bepalen hoe waardevol deze antieke stukken emotioneel zijn. Zet er geen prijs op totdat u weet dat u ermee akkoord gaat om er afstand van te doen.

Als u besloten heeft uw antiek zilver te verkopen, waar gaat u het dan verkopen? Post je online en hoop je dat mensen zullen betalen wat het waard is? Neem je het mee naar een pandjeshuis en hoop je dat je een eerlijke deal krijgt?

Moet u een antiekwinkel in de stad vinden en opnieuw hopen dat ze u een eerlijke prijs voor uw antiek geven?

Hier zijn een paar tips om te gebruiken bij de verkoop van uw antieke zilverwerk.

Haast je niet naar de eerste winkel om te verkopen

Antiekwinkels zijn altijd geïnteresseerd in het kopen van zilver. Laat uw antieke zilverwerk taxeren. U moet weten wat uw zilver waard is voordat u een winkel binnenstormt en het verkoopt.

Je kunt naar een paar verschillende antiekwinkels gaan en meten hoeveel je zilver waard is op basis van hoeveel ze aanbieden.

Controleer of uw antieke zilverwerk sterling zilver is

Het meeste zilverwerk is aan de achterkant gemerkt met het materiaal waarvan het is gemaakt. Als je op de achterkant roestvrij porselein ziet, is je bestek niet veel waard.

Als je 'sterling' of 'ster' op de achterkant van je zilverwerk ziet staan, dan heb je echt zilverwerk van sterling zilver.

Plaats uw zilverwerk online

U hoeft geen genoegen meer te nemen met het verkopen van uw antiek in een winkel. Als je eenmaal hebt vastgesteld wat je zilver waard is en dat het echt sterling zilver is, kun je je antieke zilverwerk online plaatsen.

Veel verzamelaars van antiek zilver zijn online en constant op zoek naar nieuw zilver. Het kan gemakkelijker zijn om online zilver te vinden dan in een winkel.

Hoeveel is sterling zilveren bestek (zilverwerk) waard? | edelmetaalinfo.com (3)

Laatste gedachten

Of je nu gewoon nieuwsgierig bent om te zien hoeveel oma's zilverwerk waard is of oude huwelijkscadeaus opruimt, sterling zilveren zilverwerk kan in waarde variëren van $ 800 tot $ 1.200.

U kunt op de achterkant van uw zilverwerk controleren of uw bestekset echt sterling zilver is of niet.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated: 11/07/2023

Views: 5285

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.