Hoe en waar verzilverde artikelen verkopen? (2023)

Wil je beginnen met het verzamelen van verzilverde items? Of heb je er een verzameling van en maak je je zorgen over hun waarde? Ben jij een van die mensen die naar antiekwinkels gaan, in de hoop dat hun verzilverde schotels en theeserviezen goud zullen slaan? Nou, dit artikel is voor jou, en je zult het ongetwijfeld erg nuttig vinden.

Aangezien we ons hebben gerealiseerd dat de meeste mensen niet weten hoe en waar ze verzilverde items moeten verkopen, zullen we u daarover informeren. We zullen ook enkele tips voor het verzamelen van zilveren platen delen, samen met andere cruciale informatie die u mogelijk moet weten. Ben je al enthousiast? Laten we beginnen.

Wat is het verschil tussen verzilverd en zilver?

Hoe en waar verzilverde artikelen verkopen? (1)

Als u niet zeker weet of de items die u heeft van zilver of zilver zijn, is het essentieel om het verschil te weten voordat u de huidige metaalmarkt nadert. Zilver is een waardevol metaal met een langdurige intrinsieke waarde. Daarom kun je het smelten en verkopen, afhankelijk van de metaalmarkt.

Integendeel, verzilverde artikelen zijn alleen waard wat de koper te bieden heeft. In tegenstelling tot zilver dat een smeltwaarde heeft, heeft verzilverd niet. Bovendien heeft elk item een ​​kleine hoeveelheid zilver. Als je unieke items hebt die in goede staat verkeren en meer decoratief zijn, hoe beter; omdat je meer geld krijgt.

Ook, in tegenstelling tot massief zilver dat waarde heeft op de metaalmarkt, gaan verzilverde stukken meer over de antiekmarkt. Het goede nieuws is dat de waarde van zilver omhoog gaat, waardoor de waarde van verzilverde items omhoog gaat.

(Video) Hoe herken je Fake / Nep Zilver en hoe test je Zilver op echtheid?

Als je je afvraagt ​​waar verzilvering vandaan komt, is er eenkorte geschiedeniserachter die je misschien best interessant en leerzaam vindt.

3 Tips voor het verkopen van verzilverde artikelen

U kunt uw zilver net als elk ander item verkopen. Houd echter rekening met de volgende tips als u de beste deal wilt krijgen:

1. Begrijp de waarde van uw zilver

Als u de werkelijke waarde van uw verzilverde producten kent, kunt u aanbiedingen accepteren of afwijzen. U kunt eenschroot zilveren rekenmachineom de waarde van te bepalenje verzilverde lepels, bestek enzovoort. Als u de juiste waarde van uw artikel kent, kunnen zelfs kopers u niet zo gemakkelijk afzetten.

2. Laat potentiële kopers altijd eerst hun bod uitbrengen

U zou de waarde van uw product kunnen onderschatten en erg duur blijken te zijn. Ga daarom langzaam te werk, want de koper zou je kunnen verrassen met een groter bod dan je had verwacht.

Als u als eerste het bod moet uitbrengen, vraag dan om meer dan u denkt dat het item waard is. Door dit te doen, zult u uitstekend werk leveren in de ideale prijsklasse.

3. Leer weglopen

De bereidheid om weg te lopen is een uitstekende tactiek bij het verkopen van verzilverde items, omdat er genoeg kopers zijn. Zonder enige twijfel ontmoet u een potentiële koper die bereid is het beste van zichzelf te bieden. Immers, als je het gevoel hebt dat de deal niet goed voor je is, is het prima om te weigeren.

(Video) ONZE ZILVEREN MUNTEN OMSMELTEN + 1KG KOPEN

Waar kan ik verzilverde artikelen verkopen?

Hoe gemakkelijk je je verzilverde verzameling kunt verkopen, hangt af van wat je hebt en de hoeveelheid. Als je grootste zorg is waar je ze kunt verkopen, is er een markt zoals eBay, een geweldige plek om aan de slag te gaan met je verzamelobjecten.

Je kunt ook ambachtslieden benaderen die verzilverde waren kopen, zoals vorken en lepels om ringen te maken, enzovoort. Daarom, als je ongewenste spullen in je huis kwijt wilt, zijn er mensen die bereid zijn om verzilverde dingen te kopen.

Sommige prachtige verzilverde voorwerpen zoals theepotten en kommen die in uitstekende staat verkeren, kunnen goed geld opleveren. Het zal je zelfs verbazen dat ze op een schroothoop waardevoller zijn dan een nikkel-zilverlegering.

In de meeste gevallen zijn winkelkopers vansterling zilveren goud geeft je zoiets als een dollar of vijftig cent voor elke pond van je verzilverde item. Ze verzamelen wat je hebt totdat het genoeg is. Dus we geloven dat het u de moeite bespaart, en de tijd die u had kunnen gebruiken om naar een schroothoop te gaan om met winst te verkopen.

U kunt uw artikelen echter naar een schroothoop brengen als u een aanzienlijke hoeveelheid heeft. Aangezien sommige sloopwerven speciale prijzen bieden voor verzilverde items, zou je een vriendelijkere kunnen landen.

Voordat u uw verzilverde items verkoopt, moet u rekening houden met de volgende factoren, omdat deze hun waarde bepalen:

(Video) Zo herken je nepgoud

 • Desirability: zal de jongere generatie jouw item interessant vinden?
 • Tijdperk of leeftijd: is het een 20e-eeuws huwelijksgeschenk of meer dan 100 jaar?
 • Stijl:Is je stuk eenvoudig en ongecompliceerd of sierlijk en high-end?
 • Voorwaarde: Is het gepolijst en mint ofaangetasten gedeukt?
 • Formulier: Is het een onderzetter, kom, theepot of koffiepot?
 • Maker: is de fabrikant bekend of onbekend?

Top 3 plaatsen om verzilverde items te verkopen

Een perfecte plek om uw verzilverde producten te verkopen, hangt af van hoe snel u het wilt en het soort items dat u verkoopt. Bekijk dus deze vijf geverifieerde opties om er een te kiezen die voor u werkt:

eBay

Op eBay kun je al het zilver dat je hebt verkopen. Omdat het een online veilingsite is, worden items ook verkocht aan de hoogste bieder, vandaar het potentieel voor meer geld. We denken dat eBay een geweldige marktplaats is voor zilver waar je geweldige deals kunt krijgen. Bovendien is de vraag naar verschillende soorten zilver, waaronder zilverwerk, sterling zilver, sieraden en nog veel meer, groter.

Sociale media

Platforms zoals Facebook hosten verkoop- en koopgroepen om uw zilver te koop aan te bieden, dus wees niet bang om vandaag te beginnen. Sommige van deze websites zijn specifiek voor edelmetalen, zoals de zilver- en goudgroep op Facebook. Anderen staan ​​u alleen toe ongewenste producten te verkopen in lokale gemeenschappen.

Pandjeshuis

Pandjeshuizen zijn een geweldige optie als u op zoek bent naar snel geld voor uw verzilverde items. Desalniettemin moet u zich ervan bewust zijn dat u een bepaald bedrag moet betalen voor dat snelle proces. Ook krijgt u waarschijnlijk een lagere prijs dan op internet.

Tips voor het verzamelen van zilverplaat

Wil je geld verdienen met het verkopen van verzilverde items als bijbaantje? Hier zijn enkele verzameltips waarvan we denken dat ze je zullen helpen succesvol te worden in die reis:

1. Identificeer zeldzame patronen

Verschillende factoren kunnen de wenselijkheid van een verzilverd artikel door de koper bepalen. Als je bijvoorbeeld een stuk met verschillende motieven verkoopt, zal het aantrekkelijker zijn dan een stuk zonder details. Duurdere antiquiteiten hebben meestal:

(Video) Dit moet je weten over Munten en Baren!

 • Uitstekende etsen
 • Decoratieve patronen met repoussé of reliëfs
 • Funky vormen met stijlen zoalsArt NouveauofArt Deco

2. Zoek naar kenmerken

De fabrikant is een andere factor die van invloed is op de waarde van uw verzilverde artikelen. Als u geïnteresseerd bent in de waarde van uw zilveren plaatstuk, overweeg dan om te controleren of er opgezocht antiek en kenmerken van het bedrijf zijn.

We raden u aan om u vertrouwd te maken met de meest populaire keurmerken en fabrikanten, omdat deze meer geld verkopen. Bovendien is het een uitstekend idee voor wie op zoek is naar een koopje.

3. Overweeg om minder vaak voorkomende items te verzamelen

Het meest voorkomende zilveren bord is bestek en het is het minst waardevol. Omdat het veel onderhoud vereist, geven de meeste mensen tegenwoordig de voorkeur aan roestvrij staal. Daarom is verzilverd bestek minder waardevol, tenzij het erg oud of zeldzaam is. Dus, met welke verzilverde items krijg je geld? Hier zijn enkele met een hogere waarde:

 • Stukken met details van goud of roségoud
 • Oude en decoratieve voorwerpen
 • Serveerschalen en uniek gevormde schalen

Hoe kan ik verzilverde voorwerpen schoonmaken zonder chemicaliën te gebruiken?

Als je een redelijk bedrag op de antiekmarkt wilt verdienen, is het herstellen van het zilver van je items en het naar wens schoonmaken de juiste keuze. Maar hoe kun je dat doen? Het is vrij eenvoudig metduidelijke instructies. Alles wat je nodig hebt is een emmer, een pan om water te koken, zout, een zachte doek, aluminiumfolie en zuiveringszout.

Als je alles hebt, kun je nu deze stappen volgen:

 • Bekleed je emmer met aluminiumfolie
 • Strooi een kleine hoeveelheid zuiveringszout en zout op de folie
 • Breng water aan de kook en giet het in je bakje
 • Laat je verzilverde item weken
 • Haal ten slotte het item uit de emmer, spoel het af en droog het af.

Conclusie

Zoals we hebben besproken, is er een markt om uw verzilverde items te verkopen. Hun zeldzaamheid en schoonheid zullen echter sterk de waarde bepalen. Als u enorme hoeveelheden geld wilt verdienen met uw verkopen, is het van cruciaal belang om de verschillende soorten verzilverd zilver te begrijpen.

(Video) Hoe vapen er écht uitziet… 😅

Omdat al het zilver uiteindelijk dof en dof wordt, is het ook aan te raden om het zonder chemicaliën schoon te maken voordat je het aan je koper laat zien. U bespaart niet alleen geld door dit te doen, maar bespaart ook veel van uw tijd.

Vond je dit bericht nuttig? Laat het ons weten. U kunt ook uw ervaring met het verkopen van verzilverde artikelen met ons delen.

Iets geleend Gerelateerde berichten:

 • 8 manieren om verzilverde voorwerpen schoon te maken
 • 24-karaats vergulde waarde - hoeveel is 24-karaats vergulde waarde?
 • Verzilverd Vs. Sterling zilver: wat is het verschil?
 • Hoeveel zijn uw vergulde sieraden waard?
 • Gold Vermeil vs. Gold Plated vs. Gold Filled: wat is het verschil?

FAQs

Is verzilverd iets waard? ›

De waarde van verzilverd bestek hangt af van de staat van de verzilvering. Als het onedele materiaal er op kleine plekjes zichtbaar is geworden dan is de waarde nihil, als de verzilvering er nog goed opzit dan is de waarde hoger. De emotionele waarde heeft het natuurlijk altijd.

Wie koopt verzilverd bestek? ›

Verzilverd bestek verkopen doe je bij WeBuyGold

Die paar letters verschil hebben wel degelijk gevolgen voor de prijs. Verzilverd bestek is namelijk een stuk minder waard dan bestek wat echt zilver is. Zie jij de getallen 40, 60, 90 of 100 op jouw bestek staan? Dan heb jij al zo goed als zeker verzilverd bestek.

Wat kost een verzilverd bestek? ›

Inkoopprijzen zilver bestek
Gehalte zilver1 – 999 gram1 kilo+
1e gehalte zilver 925€ 0,42 per gram€ 491 per kilo
2e gehalte zilver 835€ 0,38 per gram€ 443 per kilo
3e gehalte zilver 800€ 0,36 per gram€ 424 per kilo

Waar kan ik verzilverd bestek inleveren? ›

Zilveren bestek verkopen

Hoe dan ook: uw ongebruikte bestek kan veel geld opleveren! Ook als het niet compleet of zelfs stuk is. Goudwisselkantoor biedt een reële prijs voor uw zilveren bestek. En we betalen u direct contant uit!

Hoe zie je het verschil tussen zilver en verzilverd? ›

Als je een zilver voorwerp door zou zagen is het door en door van hetzelfde (zilveren) materiaal, bij een verzilverd voorwerp zie je een basismateriaal met een laagje eromheen. Als je verzilverde voorwerpen veel poets komt het koper erdoorheen en verdwijnt de zilverlaag.

Wat is de kiloprijs voor zilver? ›

Actuele zilverprijs vandaag: € 711 per kilo / € 0,71 per gramAltijd de hoogste prijs voor zilver.

Wat is zwaar verzilverd? ›

De verzilverde couverts zijn zwaar verzilverd (hoge kwaliteitsnorm basis 100). Hiermee wordt bedoeld dat voor de verzilvering van 12 lepels en 12 vorken in totaal 100 gram zilver wordt gebruikt.

Waar kan ik mijn zilveren bestek verkopen? ›

Wij bij De Goudwaag wegen uw zilverbestek en betalen u aan de hand van het gewicht een fair bedrag uit. Hierbij is het goed om te weten dat verzilverd bestek slechts uit een flinterdun laagje zilver betstaat en dus bijna geen zilver bevat. Dat betekent dat het ook aanzienlijk minder oplevert dan echt zilverbestek.

Hoe lang gaat verzilverd bestek mee? ›

Reiniging van Keltum verzilverd bestek

Bij goed onderhoud kan dit bestek een leven lang mee. U dient goed op de volgende punten te letten: Spoel uw bestek na gebruik direct af. Ook moet u het bestek na de reiniging afspoelen en direct drogen.

Is verzilverd magnetisch? ›

Met een magneet kun je onderzoeken of je sieraad van echt goud of zilver is gemaakt. IJzer en nikkel worden aangetrokken door de magneet, goud en zilver niet.

Hoe weet ik of mijn bestek van zilver is? ›

In de meeste gevallen zal er echter één keurmerk aanwezig zijn op uw zilver metaal of zilver metalen bestek. Zo duidt de stempel met Minerva's kop zilver 800/1000, 925 en 950 aan. Ponsen in de vorm van een krab of een zwijnenkop worden gebruikt voor kleine werken voor zilver 800.

Hoe poets je verzilverd? ›

Gebruik een afwasborstel maar geen staalwol, schuurspons of schuurmiddel! Dit beschadigt uw zilveren, verzilverde of RVS bestek direct! Bestek schoonmaken met de vaatwasser. Sommige bestekken zijn geschikt voor de vaatwasser of vaatwasmachine.

Is zilver nog wat waard? ›

Industrieel zilver

Dan kun je dit in de meeste gevallen ook gewoon nog verkopen. Het zilver heeft immers altijd waarde. Wel is industrieel zilver soms wat lastig te bepalen op gehalte. Daardoor kan het zijn dat het beoordelingsproces bij een inkoper hiervoor soms wat langer kan duren.

Wie koopt er zilver op? ›

Goudwisselkantoor taxeert en koopt allerlei antieke zilveren voorwerpen. Zowel compleet als incompleet en defect. Wij bepalen voor u de waarde en doen u een reëel aanbod.

Wat betekent 800 op bestek? ›

Tot slot is een zilvergehalte dat vaak voorkomt 800 zilver. Dit is dus 800/1000 = 80% zilver. Dit gehalte wordt net als 835 zilver vanwege kostbaarheid en stevigheid veel gebruikt voor groot zilverwerk en tafelzilver.

Is zilver waardevol? ›

Zilver heeft als Latijnse naam Argentum met de scheikundige afkorting AG met atoomnummer 47. Het wordt al sinds de oudheid gebruikt en gezien als erg waardevol.

Videos

1. Mijn Visie op Verkopen
(Mark Teeuwissen)
2. De overwaarde op je huis gebruiken | Hypotheekzaken | BLG Wonen
(BLG Wonen)
3. Uitleg van DEGIRO - Aandelen kopen en beleggen bij DEGIRO (2022)
(LangzaamRijker)
4. Verkopen in tijden van crisis: wat nu WEL werkt om te verkopen
(Laura Babeliowsky)
5. Hoe belangrijk is de verzamelwaarde van een gouden of zilveren munt? | The Silver Mountain
(The Silver Mountain)
6. Deze spullen zijn GRATIS op Wish!
(HARM)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated: 30/07/2023

Views: 5283

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.