Fyren raser foreldrene sine etter å ha flyttet for å unngå å måtte passe sine ni yngre søsken (2023)

Alle som vokste opp med søsken vet hvor ofte foreldrene deres ville stole på at de skulle tilby gratis barnepass.

Og vi vet også hvor frustrerende det kan være. Som barn lover vi å komme oss ut av husene våre og opprettholde vår egen plass, uansett foreldrenes intensjoner for oss.

Reddit brukerBigBroSituasjongjorde nettopp det, og opplevde dessverre noe alvorlig skyldfølelse fra foreldrene for det.

Etter å ha vært prisgitt en dårlig situasjon, gikk han til den populære subReddit "Am I The A**hole?" eller "AITA" for å finne ut om han hadde reagert dårlig:

"AITA for å flytte for å unngå barnevakt for foreldrene mine, noe som fikk søsknene mine til å gjøre det samme?"

Vår originale plakat, eller OP, fortalte oss om hvorfor han kom seg ut når han kunne.

«Jeg er (22M[ale]) den eldste broren av 9 søsken. Jeg har 5 yngre brødre og 3 søstre. Søsteren min er 20 og broren min er 19. Den yngste er 4 år og mine andre søsken er i alderen 16-7 år.»

"Foreldrene mine ville ha fått mye flere barn, men moren min led av flere spontanaborter."

«Ganske mye siden jeg var 6 år måtte jeg ta meg av alle søsknene mine. Jeg kunne aldri gå ut fordi foreldrene mine jobbet og ingen tok seg av søsknene mine. Jeg elsker søsknene mine, men jeg hatet aldri å ha frihet.»

Nå, som voksen, har OP et bedre perspektiv på hvorfor han følte seg så ergerlig i øyeblikket.

"Det pleide å irritere meg som en gal at de bare ville ha det ene barnet etter det andre."

"Huset vårt var ikke så stort, så alle delte rom, hadde aldri noen privat plass, foreldre tjente gode penger, men på grunn av så mange barn slet de økonomisk."

Og da han fant ut hvorfor han ble bekledd med ansvaret, ble han enda mer irritert.

"År senere fant jeg ut årsaken til at de hadde så mange barn fordi de ikke brukte noen beskyttelse i det hele tatt."

"Moren min sa at de ikke trodde på å bruke beskyttelse, og at alle barna de hadde var på grunn av "guds vilje."

"Hvis de ikke ble gravide, var det greit, hvis de gjorde det var det fordi det var Guds plan."

"Jeg var så sint siden det var jeg som også tok vare på alle disse barna fordi de er for sta til å bruke beskyttelse siden det er mot deres tro."

Så snart han kunne, kom OP ut.

«Da mamma ble gravid igjen med min yngste søsken, ventet jeg til min 18. og flyttet ut den dagen. Sørget for at jeg også flyttet langt (1 time unna), så jeg hadde den unnskyldningen.»

Og søsknene hans fulgte etter.

«Da søsteren min fylte 18 ba hun meg om å la henne bo hos meg, og jeg sa ja. Det gjorde broren min også til slutt."

"Søsteren min har allerede flyttet ut, men han er fortsatt der sammen med meg mens vi fortsetter college-timene."

«De så at jeg begrenset kontakten med foreldrene mine for å unngå å sitte fast som barnevakt, så de ville ut også. Nå tilbringer min yngre bror, som er 16, mer tid hos meg fordi han hater det hjemme.»

Foreldrene hans har kastet ham skylden for denne situasjonen.

"Foreldrene mine er sinte på meg for at jeg dypper ut på dem siden det har gjort at de andre søsknene mine ikke vil ha ansvar for de yngre heller."

"Faren min fortalte meg at de er såret, jeg snudde familien min ryggen og har fått søsknene mine til å gjøre det samme."

OP vet ikke om han taklet situasjonen dårlig.

"Fordi jeg er den eldre, så jeg har mest innflytelse på dem, og helt siden jeg dro har de fulgt med den samme holdningen."

"En del av meg føler seg dårlig over at de har det vanskelig, men samtidig føler jeg at de har tatt det på seg selv bare ved å tenke at de kan få hvor mange barn som helst og forventer at vi alle bare skal leve med handlingene deres."

"Lurer bare på om jeg er TA for hvordan alt dette skjedde."

Redditors hjalp OP med å se hvor skyldfølelsen hører hjemme ved å erklære:

  • NTA – Not The A**hole
  • YTA – You're The A**hole
  • ESH – Alle suger her
  • NAH – Ingen hull her

Reddit tok OPs side uten å tenke på det.

«NTA det høres ut som foreldrene dine brukte deg til å bli foreldre til søsknene dine. Det er en faktisk betegnelse for dette: Foreldreskap.»

"Det er åpenbart et spekter for foreldreskap av hvor mye ansvar barnet forventes å ha, men det høres ut som du vet at det foreldrene dine forventet av deg var et urettferdig beløp."

"Du valgte ikke å få disse barna, de er ikke barna dine, men du ble tvunget til å passe på dem. Godt gjort for å kunne komme seg ut og begynne å ivareta dine egne behov."

«På en måte høres det ut som om du fortsatt oppdrar søsknene dine ved å la de eldre bo hos deg. Men så lenge du er glad for å gjøre det og at du ikke føler at du må.»~JosBenson

«NTA! Det er en grunn til at begrepet foreldreskap er en ting. Det er en skala og noen tilfeller er mye verre enn andre, men det er et anerkjent problem fordi det kan ha en negativ effekt på utviklingen din.»

"Eldre søsken kan ta vare på yngre av og til, men det bør aldri virkelig påvirke friheten til de eldre søsknene."

"De røde flaggene:"

«Dere foreldre ser ut til å forvente at deres voksne barn er barnevakt. Forventningen er et stort rødt flagg.»

"Du og søsknene dine føler at dere trenger å "komme ut", noe som indikerer at du ikke bare kan si "nei" når du blir spurt. Du skal alltid kunne si nei.»

"Dere føler alle på samme måte, det er ikke bare et problem for én person, det er et familieproblem."

"Dette indikerer at det er et større problem dere alle legger en plan for å komme vekk fra fordi foreldrene deres ikke ser ut til å tilby noen annen løsning. Vanlige mennesker snakker om det, lytter til hverandre og lager kanskje en tidsplan.»

"Det ser ut til å få deg til å føle at du skylder dem noe. Dette kan være litt av en narsissistisk karakteristikk hos noen mennesker.»

"De virkelig dårlige sakene manipulerer deg til å gjøre sitt bud og får deg til å føle deg veldig skyldig over at du egentlig ikke vil."

"Ikke anta at alt er normalt bare fordi det er det som har vært normalt hele livet ditt. Selv lett foreldreskap kan forårsake psykologiske problemer nedover sporet."~Ds685

"NTA."

«Du valgte ikke å få alle de barna, det gjorde foreldrene dine. De yngre barna er deres ansvar og ikke ditt. Slutt på historien."~markroth69

«NTA. De har vært enormt uansvarlige ved å overlate sjansene for å bli gravid til guddommelig vilje (eller rettere sagt deres egen biologi), og stole på at de eldre barna tar vare på de yngre."

"Men bra at du hjelper de som også ønsker å komme seg ut av å være barnevakt. De har minst ti barn og vil sannsynligvis ha flere gitt deres holdning til beskyttelse.»

"Sier Bibelen noe om døde foreldre?"~NotSoSilentWatcher

Faktisk sier Redditors at foreldrenes forventninger er ekstremt urettferdige.

«NTA. Barn bør hjelpe til litt rundt i huset, ikke gjøres om til foreldre for sine søsken. Som 18-åring som flytter ut, har du kun ansvar for deg selv.

"Det var ikke ditt valg å få disse barna, de er ikke ditt ansvar å håndtere."

«Jeg synes det er kult at du ser etter broren og søsteren din, og hjelper dem å unngå å bli foreldre. Å flytte ut som 18-åring er ikke å "forlate familien" eller noe. Dette er latterlig."~Rose_farget_linse

"Jeg er den eldste av 10 barn (jeg var 21 da min yngste søsken ble født) og passet mye i oppveksten."

"Men min mor var hjemmeværende fra jeg var 3 til jeg var 15 år, sørget foreldrene mine for at de kunne håndtere hvert barn økonomisk, men at de ikke har mye penger til overs."

"Jeg hadde en terapeut som sa at jeg aldri gikk gjennom tenåringsopprør, og jeg lo av det."

"Fordi jeg ikke trengte å gjøre opprør: foreldrene mine oppmuntret meg til å ta motorsykkelkortet mitt - moren min dro faktisk samtidig."

"Jeg vokste opp i en liten by hvor det ikke skjedde mye, og jeg kunne reise til de større byene for å tilbringe tid med venner og følte ikke at jeg gikk glipp av noe."

"OP, du er NTA foreldrene mine kan ha hatt mange barn, men de sa ofte at "våre barn er vårt ansvar, ikke våre eldre barns ansvar."

"Moren min drakk faktisk litt for mye for noen uker siden og gråt at hun skulle ønske hun hadde hjulpet oss (voksne barn) enda mer."

"Jeg påpekte at hun hadde hjulpet oss alle og vi forventet ikke mer. Hun og pappa lot meg bo sammen med dem i 3 år med tvillingene mine etter at faren deres tok av mot oss like etter at de ble født (hun gråt om å «ikke gjøre mer» for meg).»

"De støttet 2 av søstrene mine i å flytte ut med partnerne deres. 2 av brødrene mine bor fortsatt hos dem mens de jobber (det er vanskelig og dyrt å få bolig her).»

"En annen bror er midt i å prøve å flytte til en annen by siden han har en ny jobb og foreldrene mine tar seg av hans 3 år gamle datter slik at han kan jobbe og komme tilbringe tid med datteren sin i helgene."

"De har fortsatt 4 mindreårige barn alle på skolen, begge jobber fortsatt, og klarer fortsatt å ta vare på barna sine."~De vil bli

«NTA. Jeg ville vurdert å kaste rundt linjen om guds vilje når de klager. Du fikk ikke si noe om hvor mange barn de valgte å ha, og de får ikke si noe om hvor mye kontakt du vil ha."

"Selvfølgelig var de passive når det gjaldt å bry seg om hvor mange barn de hadde fordi det ikke var de som møtte konsekvensene av handlingene sine. Du var!"

"Nå er de sinte fordi de må bli foreldre eller finne ut hvordan de skal ansette en barnevakt. Dette er et problem de selv gjør og deres for å finne en løsning.»

"Bra for at du hjelper søsknene dine med å komme seg ut av miljøet og begynne å stå på egenhånd. Ikke alle søsken ville gjort det, og jeg synes det er prisverdig.”~kattunge

«NTA. De fødte barna, så de skulle oppdra dem. Det var "g-ds plan" for dem. SMH."~Snø-91342

Faktisk er det en psykologisk betegnelse for hva OPs foreldre gjorde: «foreldreskaping».

"NTA - foreldrene dine er de store drittsekkene her."

«Det de gjorde mot deg kalles «foreldreskap», som er en form for overgrep. I utgangspunktet er det der de gjør sine eldste søsken til pseudoforeldre og får dem til å ta seg av sine yngre søsken.»

"Som du nevnte, legger det mye ansvar til tallerkenen din og stjeler effektivt en del av friheten og barndommen fra deg."

«Jeg klandrer deg ikke for å komme deg ut derfra og av kroken så snart du kunne. Det er ikke din avgjørelse de fortsatte å skape uten noen form for beskyttelse, så de bør ikke gjøre resultatet av deres ubeskyttede saker til ditt ansvar.»

"Hvis de ikke kan se på de yngste barna sine, bør de ikke ha barn lenger. Eller de må finne og betale for barnepass på egenhånd. De burde ikke legge den byrden på barna sine.»

«Bra for deg og søsknene dine for å komme ut av en dårlig situasjon. Ikke la dem gi deg skyldfølelse for å komme tilbake, foreldrene dine er de som prøver å sløyfe deres ansvar og plassere dem på sine egne barn.»

«Eldre søsken er ikke gratis barnepass. Det er ikke 'Guds vilje.'"~dookle14

«NTA. Jeg er en forelder, jeg har aldri ønsket meg massevis av barn, men jeg giftet meg med en mann som er den yngste av 6 og det slo meg enda mer bort fra det. Foreldrene hans var generelt forsømmelige, så de eldre søsknene hans ble ikke tvunget til å se på ham, men... ingen var det.»

"Han oppdro seg i grunnen. Det er også veldig tydelig selv i voksen alder at foreldrene hans ikke har kapasitet til å ta seg ordentlig av alle barna sine. Det er ikke rettferdig for ham, og jeg kan ikke forestille meg hvordan det må føles for deg.»

"Jeg har to barn, og jeg er kanskje bare sarte til hjertet, men jeg kan ikke forestille meg å ha tid, energi og følelsesmessig kapasitet til å være foreldre til mer enn 3-4 barn totalt."

"Folk kan ta de valgene de vil i livet, men de må vurdere sin evne til å håndtere ansvaret som følger med."

"Jeg kommer ikke til å kaste bort alle som velger å ha flere barn, kanskje det er folk som kan håndtere det mye bedre enn jeg føler jeg kunne."

"Du fortjente imidlertid å ha en barndom og å føle deg elsket og respektert for den du er og ikke bare hva du gjør for familien din."

«Det er viktig å være villig til å gjøre søle ting for menneskene du elsker. Det er sånn familie noen ganger er."

"Men du var bare et barn, og du burde ha et valg i saken. Jeg synes det er bra at du som voksen setter noen grenser og lærer hvordan du har et forhold til foreldrene dine uten å gjøre ting som forårsaker bitterhet og harme.»~allsfairinwar

«NTA. Christian her. Du vet hva dette minner meg om... Det var en gang en mann fanget på taket av et hus i en flom. Han ba til Gud om hjelp, og det kom en redningsskøyte.»

«Mannen nektet redning og sa «Jeg venter på at Gud skal hjelpe meg.» Båten dro og vannstanden fortsetter å stige. Et helikopter fulgte med, men igjen nektet mannen redning og sa "Jeg venter på at Gud skal hjelpe meg."

«Helikopteret dro. Mannen druknet. Da han kom til himmelen spurte han ‘hvorfor reddet du meg ikke selv om jeg ba deg om det igjen og igjen?!’ Gud svarte: ‘Jeg prøvde to ganger, jeg sendte en båt og et helikopter, men du nektet å redde.’»

«Dette er i grunnen det foreldrene dine har gjort. Gud har gitt dem midler til å kontrollere antall barn de har, men når de ender opp med et vanvittig beløp og ingen til å hjelpe, blir de irriterte over at det ikke kommer til å planlegge.»~Overdådighet-økonomi

"NTA – Du burde fortelle dem at du elsket muligheten til å ta vare på dine 75 søsken 24/7, men da du fylte 18 var det Guds vilje som fikk deg til å flytte ut."~olneyvideo

I følge Reddit var OP fullt ut innenfor sine rettigheter til å ta sine egne valg og ikke tjene som surrogatforelder til sine 8 søsken.

Og foreldrene hans vil enten innse det, eller så vil de ikke. Det er til syvende og sist opp til dem.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated: 08/01/2024

Views: 5909

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.