12 vanligste restaurantklager å fikse for enhver pris (2023)

Lesetid: 8 minutter

Hvis dere har en matbloggervenn, er jeg sikker på at dere vet hvordan det er å spise middag med dem.

De søker alltid etter den beste maten og den beste servicen på hver restaurant. En liten feil av restauranten, og den går rett til tilbakemeldingsdelen.

Forrige uke dro min venn Rishab og jeg til en vietnamesisk restaurant for å prøve noen av deres eksotiske retter. Jeg forventet ikke at restauranten skulle være overfylt (fordi vietnamesisk mat er ikke så akseptert i byen min). Men til min overraskelse var restauranten full av mennesker.

Mens jeg berømmet stedet for å være så berømt, snakket Rishab om den dårlige ledelsen og omsetningshastigheten ved bordet. Han sa også at han kommer til å gi tilbakemelding om dette.

Det var da bloggersinnet mitt begynte å rase og fant på noe interessant å skrive.

I denne bloggen skal jeg snakke om noen av de vanligste restaurantklagene (men likevel svært avgjørende).

Innholdsfortegnelse

 1. Statistikk om restaurantopplevelse og klager
 2. Vanlige restaurantklager og løsninger
 • Om maten
 1. Dårlig kvalitet
 2. Overpriset
 3. Lang ventetid
 • Om omgivelsene
  1. Rare temperatur
  2. For mye lys/for mørkt
  3. Ubehagelige gjester
 • Om tjenesten
  1. Dårlig oppførsel eller uhøflig servitør
  2. Dårlig sittearrangement
  3. Lav tabellomsetningshastighet
  4. Avvik i kontroller/feil beregning
  5. Fravær av annen betalingsmåte

  Statistikk over erfaring og gjesteklager i restauranter

  Før jeg snakker om restaurantklagene og løsningene, vil jeg gjøre poenget"hvorfor en restaurant trenger å levere en god opplevelse".

  Her er noen statistikker fra forskjellige kilder:

  • Omtrent 72 % av middagsgjestene vurderer matkvalitet når de bestemmer seg for en restaurant (Skål).
  • 90 % av gjestene undersøker om en restaurant på nettet før de spiser (Oppbevar)
  • 77 % foretrekker fagfellevurderinger fremfor kritikeranmeldelser (Oppbevar)
  • En én-stjernesøkning i en restaurants Yelp-vurdering korrelerte med en økning på 5–9 % i inntekt (Harvard Business School)
  • 75 % sa at de ikke vil besøke en restaurant med negative anmeldelser om renslighet. (Harris meningsmåling for Cintas Corporation)

  Nå må du ha innsett at det ikke bare handler om å servere mat. Det betyr noe om hvor mye innsats du legger ned for å få restauranten til å skille seg ut og opplevelsen kundene dine får.

  Ord til de kloke: Invester i en god restaurant-POS for å sikre at du leverer en jevn kundeopplevelse.

  12 Most Common Restaurant Complaints to Fix at Any Cost (1)

  Vanlige restaurantklager og løsninger

  I følgende vanlige restaurantklageliste har jeg kategorisert klagene slik at du kan måle bedre. Les dem og se om restauranten din også har opplevd noe slikt. Også, FIKSE dem!

  #1 Om maten

  Dårlig kvalitet

  Hver gang jeg spiser på en restaurant og mat viser seg å være skuffende, her er det jeg begynner å tenke -«Jeg kunne lage dette hjemme selv. Jeg kastet rett og slett bort pengene mine på denne maten.»

  Det er en av de vanligste klagene på restauranter og restauratører må være oppmerksomme på det. Folk bruker en god del penger på maten din, så sørg for at kvaliteten alltid er opp til målet.

  Jeg vet at det er tider når det er tøft å administrere kjøkkenet. Men ikke glem,"kvaliteten på maten din kan gjøre eller ødelegge restauranten din."

  Hvis maten er middelmådig eller usikker eller gir risiko for matforgiftning, vil ord om dårlig matkvalitet spre seg raskere enn du kan forestille deg.

  Overpriset

  Jeg vet at inntektene er betydelige for restauranter, men betyr det at du vil sette høye priser på maten?

  Å spise ute på en restaurant er en økonomisk investering for folk. Og jeg er sikker på at de ikke vil betale et stort beløp for et måltid som er tilgjengelig til en lavere pris på en annen restaurant.

  Du kan bare ikke tilfeldig sette en pris på en rett, du må sørge for at den stemmer overens med utgiftene dine så vel som kundenes lommebok.

  Gjør regnestykket ditt!

  Ord til de kloke: Menypriser er ikke en enkel oppgave; det er flere ting å vurdere som matkostnadsprosent, råkostkostnad, bruttofortjenestemargin osv. Hvis du ikke er klar over prosessen med å sette menypris, vil jeg foreslå å søke hjelp fra fagfolk. Tross alt er det restaurantens eneste inntektskilde.

  Lang ventetid

  Personlig hater jeg å vente på maten min. Selv da jeg var liten ble jeg irritert når jeg ventet på at biten av bursdagskaken skulle gå i arv. Og selv nå er jeg fortsatt den samme. Det setter virkelig tålmodigheten min på prøve.

  Jeg har også sett andre mennesker på restauranter som føler det samme når de må vente på maten. Det er en vanlig kundeklage på restauranter.

  Igjen, jeg har sagt dette før, og jeg forstår at det ikke er lett å administrere et restaurantkjøkken. Men min venn, de fleste kunder forstår det ikke. De kommer til restauranten din for å nyte et godt måltid med det høyeste servicenivået. Så du som restauratør må sørge for det samme.

  Jeg kan ikke hjelpe deg på kjøkkenet, men jeg kan definitivt gi noen tips. Her er to psykologiske fakta du bør vite:

  • Uopptatt tid føles lengre enn opptatt tid. Det betyr at du alltid kan bruke noe som holder gjestene dine opptatt mens du lager maten. Det kan være Zenga-blokker eller en musikalsk begivenhet eller en åpen mikrofon.
  • Har du noen gang ventet i kø? Hvis ja, vil du forholde deg. Det spiller ingen rolle hvor lang køen er, hvis den beveger seg raskt, føler vi ikke ventetiden. Men hvis køen er kort og går sakte, føles ventetiden lengre. Du kan bruke denne psykologien på restauranten din også. Sørg for at servitørene dine tar seg av hvert bord i god hastighet, selv om mengden er mer.

  12 Most Common Restaurant Complaints to Fix at Any Cost (2)

  #2 Om omgivelsene

  Rare temperatur

  Jeg husker at jeg i fjor gikk inn på en restaurant i Delhi, India, og like etter 10 minutter fikk jeg lyst til å gå ut. Det var november måned og jeg svettet inne i restauranten.

  Diners opplevelse setter grunnlaget for restaurantens suksess. Pass på at du holder den perfekte balansen mellom temperatur. Det være seg riktig ventilasjon eller et klimakontrollsystem.

  #ProTip: I følge enrapportere, 69-72 grader Fahrenheit er ideell for komfortabel bespisning.

  For mye lys/for mørkt

  Jeg hadde en gang tanken på å åpne restauranten min og dekorere stedet med fancy belysning. Jeg fortalte til og med vennen min hvordan jeg vil at lysene skal være. Jeg trodde det ville tiltrekke seg middagsgjester.

  Men snart nok sprakk boblen min! Jeg var ute med kjæresten min på middag. Og gjett hva, lysene var så sterke at det ødela ideen min om en romantisk middagsdate.

  Så når du jobber med atmosfæren i restauranten din, sørg for at belysningen er en ideell blanding av begge deler – for kundeopplevelsen så vel som for infrastrukturen eller interiørdesignen.

  Jeg vil foreslå å gjøre grundige undersøkelser på det fordi lys har stor innvirkning på en persons humør og følelser.

  Støyende og dårlig musikk

  Støy er en av de vanlige gjesteklagene på en restaurant. Mens mange mennesker kan tolerere øredøvende støy, blir mange forferdet over det som påvirker en restaurants totale vurdering.

  Jeg vet at det alltid er fascinerende å spille høy musikk på restauranten din (fordi du føler at det passer til stemningen og trenden). Men du må forstå at for å gi en god matopplevelse, bør du vite hva slags musikk som skal spilles.

  For eksempel: Når det gjelder musikk, hvis restauranten din handler om fine matopplevelser, kan du velge å lett jazz. Og når det gjelder å opprettholde støyen, må du vite at en vanlig samtale er mellom 55 og 65 dB. Så du vil ikke øke musikklyden, slik at kundene hever stemmen for å bli hørt.

  Ubehagelige gjester

  Tenk deg at du har planlagt en perfekt middag for alle kollegene dine. Du går til en hyggelig restaurant, setter deg og legger inn bestillingen. Nå, mens du venter på maten, snakker gjestene som sitter ved det andre bordet veldig høyt eller folk er frekke mot serverne.

  Jeg er sikker på at de fleste av oss har opplevd dette (minst én gang). Og det ødelegger stemningen fullstendig.

  Nå er jeg ikke sikker på om det er noen spesifikk løsning på dette problemet, men jeg vil fortsatt nevne dette. Hvis du ser et bord eller en gruppe gjester som forstyrrer andre, så føler jeg at du bør kommunisere med dem.

  Jeg vet at de kan bli sinte og dra, men det er bedre enn å tape på flere gjester.

  #ProTip: Ikke vær frekk når du kommuniserer. Snakk med dem i riktig tone og forklar scenariet.

  #3 Om tjenesten

  Dårlig oppførsel eller uhøflig servitør

  Når det gjelder service, er dette en vanlig klage på restaurantservice.

  Da jeg skrev denne artikkelen, fant jeg en anmeldelse på TripAdvisor om det samme. Gjesten skrev og jeg siterer,«Som alltid opplevde vi at denne spesielle servitøren var veldig frekk, lite imøtekommende, lite hjelpsom, brå og uvennlig. Hun har tjent oss flere ganger før og gjør alltid opplevelsen mindre hyggelig.»

  Den beste måten å fikse denne typen problemer på er riktig trening. Du må sørge for at du investerer nok tid og krefter på å lære opp personalet ditt i hvert eneste aspekt ved å betjene gjestene dine.

  Dårlig sittearrangement

  Restauranter ønsker å betjene så mange gjester som mulig for å øke avkastningen. Det er imidlertid ikke en god idé å pakke plassen din med bord.

  Jeg er sikker på at du ikke vil ødelegge miljøet med støy og overbefolkning. Så plasser sittegruppen din på en intelligent måte.

  Hvis du vil unngå slike vanlige restaurantklager, må du ta en strategisk tilnærming.

  I en av bloggene våre har vi snakket om estetikken til en restaurant og fleksibel planlegging. Du kan lese denherog få en idé.

  Lav tabellomsetningshastighet

  Lav bordomsetning påvirker også gjestenes opplevelse i restauranten betydelig. Jo lavere satsen er, jo flere må vente.

  Og i det siste har det blitt en av de vanlige restaurantklagene.

  Dette kan imidlertid fikses.

  I den samme bloggen (den jeg har listet opp ovenfor) har jeg også snakket om å forbedre bordomsetningshastigheten. Du kan lese den og se om den hjelper.

  Forbedre tabellomsetningshastighet

  Avvik i kontroller/feil beregning

  Dette er et av problemene som har stor innvirkning på restaurantens troverdighet. En feilberegning på regningen og den viser hvor uforsiktig du er.

  Dessuten vil ingen av gjestene like det om de får en sjekk med et beløp som er høyere enn det de har bestilt. Så sørg for at faktureringen din alltid er nøyaktig.

  Det er ikke alt. Du bør også ta vare på alle avgiftene skikkelig med sammenbrudd og begrunnelser. Hvis du overbelaster gjestene dine i skattens navn, har de også muligheten til å søke juridisk hjelp.

  Det er flereløsninger tilgjengelig i markedetsom hjelper restauranter på denne fronten. Jeg anbefaler deg på det sterkeste å prøve å innlemme et slikt system i restauranten din.

  Fravær av ulike betalingsmåter

  Jeg foretrekker alltid å betale med UPI eller kort. Personlig går jeg ikke på restauranter som ikke har forskjellige betalingsmåter.

  Og jeg er sikker på at det er folk som meg som foretrekker det samme.

  Restauranter i dag må forstå at ting har blitt digitalt; folk har ikke kontanter hele tiden. Så du må også være på linje med preferansene til gjestene dine.

  Innlemme ulike typer betalingsmetoder. Det være seg UPI eller KORT eller til og med kuponger.

  På slutten av dagen er det gjesteopplevelsen som betyr noe.

  Konklusjon

  Når du er i gjestfrihetsbransjen, må du være forberedt (venstre, høyre og i midten) til å håndtere klager og negative anmeldelser.

  Folk har forskjellige behov og ønsker, og du kan ikke tilfredsstille alle. Du kan imidlertid alltid gjøre ditt beste og prøve å tilby en god opplevelse.

  Jeg vet at bloggen skulle handle om vanlige kundeklager på restauranter, men jeg har også tatt med noen tips og løsninger som du kan bruke for å unngå slike situasjoner.

  Jeg håper dette hjelper deg. Og hvis det er noe annet du vil at jeg skal legge til eller skrive om, gi meg beskjed i kommentarfeltet.

  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Frankie Dare

  Last Updated: 14/10/2023

  Views: 5905

  Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

  Reviews: 84% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Frankie Dare

  Birthday: 2000-01-27

  Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

  Phone: +3769542039359

  Job: Sales Manager

  Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

  Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.